Dataskydd

Din personliga integritet är viktig för oss. Med anledning av GDPR har vi tagit fram en integritetspolicy som bland annat beskriver vilka uppgifter vi samlar in, i vilket syfte de samlas in, på vilket sätt du kan ha kontroll över dina egna uppgifter.

Till Integritetspolicyn

FAQ

Vad är GDPR?
GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny dataskyddsförordning som kommer att gälla i hela EU från och med 25 maj 2018. Syftet är att stärka skyddet för personer vid hantering av personuppgifter inom EU. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen.

Hur hanteras mina personuppgifter?
En fullständig redogörelse för vilka typer av personuppgifter vi samlar in och varför finns att läsa i vår Integritetspolicy.

Vad är en personuppgift?
En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person och som kan identifiera dig som individ. Detta kan vara allt från information om du själv lämnar till oss såsom ditt namn och dina kontaktuppgifter. Det kan också vara personuppgifter som vi genererar baserat på dina köp, dvs. din köphistorik eller information som vi samlar in baserat på hur du använder våra webbsidor eller interagerar med våra annonser (t.ex. vilka sidor eller annonser du klickar på och hur länge du stannar kvar på en sida). Även en IP-adress kan vara en personuppgift.

Vem är personuppgiftsansvarig?
MQ Retail AB, Sankt Eriksgatan 5, 404 39 Göteborg, är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.

Vem kontaktar jag vid frågor gällande GDPR och behandling av personuppgifter?
Du är alltid välkommen att kontakta oss genom att maila gdpr@mq.se.

Vem kontaktar jag vid frågor gällande mitt medlemskap eller ändring/radering av mina uppgifter i kundklubben?
Kontakta oss genom att maila kundklubb@mq.se så hjälper vi dig.


För mer information gällande GDPR, vänligen besök Datainspektionen.