Släng ut den svenska minimalismen och krossa alla fördomar om att historien tillhör det förgångna. Bevara det gamla och addera mer, och mer och mer. Starka färger, spännande jacquardtyger och triggande kombinationer. Stick ut. Bär huvudet högt. Var mästerverket i ditt liv. 

SE HELA KOLLEKTIONEN /
SE ALLT COMING SOON /

Maria Westerlind

Det är inte första gången Maria Westerlinds feminina, vackra tyger tar för sig på MQ. Men nu finns hela kollektionen exklusivt för MQs kunder.

Maria Westerlind, designer och grundare

Hur känns det här?

Det känns som en väldigt spännande fortsättning på det jag har gjort tidigare för MQ. Nu blir det ju hela kollektionen och inte bara sex festklänningar, och det är jättekul! 

 

Vad kommer vi att få se nu?

Förutom mina signaturmodeller som är typiska för Maria Westerlind, mina klänningar och kjolar, så fylls det på med exempelvis kostymer och ytterplagg. Plisserat och spets syns också i kollektionen dessutom lite roligare detaljer.

 

"Du ska tänka dig att det är vi för alltid när du köper ett plagg från mig." 

- Maria Westerlind

Om du skulle beskriva din kollektion med en mening, hur låter den? 

Lekfullt, feminint, flirtigt och stark kvinna! Vissa tror kanske att en feminin kollektion ska vara lite avslöjande. Men för mig är feminint en stark kvinna, klassisk och stilren, med en edge. Att man vågar sticka ut från mängden med färger och mönster. Man ska känna sig trygg och stark i mina plagg, som funkar lika bra för festen som till vardags. 

Välj ett måste i din kollektion? 

Åh gud, så svårt. Det ändras lite dag för dag men jag brinner fortfarande starkast för klänningarna och kjolarna som är stommen i kollektionen. Just nu är jag väldigt lycklig för kappan; snittet och kvaliteten har överträffat mina förväntningar. Kappan är tidlös, klassisk, men samtidigt väldigt modern. 

 

SHOPPA KAPPAN /

"Hållbarhet är viktigt, du ska kunna köpa ett plagg och ha det länge. Det är min filosofi."

- Maria Westerlind

Vad inspirerar dig i ditt skapande?

Tygerna är nästan allt för mig. Varje år åker jag till tygmässan i Paris, och det är där allt börjar. Tilsammans med MQ så har jag möjlighet att ändra på tygerna, vilket är jättespännande, nu kan jag skapa precis så unikt som jag vill! Det känns jättebra

Hur tänker du kring hållbarhet? 

Hållbarhet är jätteviktigt tycker jag, därför ska det vara bra kvalitet och tidlösa modeller, så man kan köpa ett plagg och ha det länge. Det är min filosofi. Man ska tänka "det är för alltid" när man köper ett plagg av mig, skratt. Därför följer jag inte trender, det skulle jag aldrig göra. Jag kör min stil som är ganska samma, oavsett trender. Såklart att jag använder nya färger och mönster, och ibland kanske mer figursytt, men jag har ändå ganska samma stil överlag.

 

SE HELA KOLLEKTIONEN /

Stil. Vad är det?

För mig personligen så är stil välsydda plagg, det måste vara bra kvalitet och passform och starka färger. Jag vill gärna pigga upp och jag dras alltid till färg. Bekvämt är väldigt viktigt också, och lekfullt. Att våga blanda olika stilar, färger och mönster.

Vad känner du dig mest bekväm i?

Kjol och klänningar, när man väl vant sig, finns inget bekvämare. 

SHOPPA KOLLEKTIONEN /

Maria Westerlind -     Coming soon