Med hösten kommer ny tid. Du kan bestämma vem du vill vara. Du får en ny chans att bli den bättre du. Med hösten kommer utvalt mode för varje tillfälle.

Du kan bestämma vem du vill vara

När du känner dig bekväm flödar kreativiteten. Kavajen och skjortan är från Bläck och kjolen kommer från Stockh lm. 

 

SHOPPA BLÄCK /

Vänskap ändrar skepnad

Rock i ullmix och huvudbonad är superhett i höst. Nu har Bläck tagit fram exklusiva plagg för hösten, något utöver det vanliga, så håll utkik!

 

SHOPPA YTTERPLAGG /

Bli den bättre du

Matcha gärna en rutig kavaj med en hoodie från NN07 samt byxor och kavaj från Bläck. Addera en orange mössa för en mer uppdaterad look. 

 

SHOPPA NN07 /

Picasso och Conie Vallese har inspirerat vårt höstmode

MQs designchef Daniel Ivarsson pratar lyriskt om konstvärlden som en oändlig källa till inspiration. Och kanske det inte är så konstigt att man hamnar i konstvärlden för att få inspiration. Konstvärlden har oftast inga begränsningar.

- Denna säsong fastnade vi för en skulptur av Conie Vallese, där verket visualiserade hur det är att vara människa idag. Och Picassos "Den blå perioden" satte igång tänket kring det abstrakta och tvåsidigheten, säger Daniel Ivarsson.

Mode är som en hiphop-låt med samplingar på något som redan är gjort, precis som det är att vara en människa av idag. Tänk "just redo-it" och en form av cirkulär kreativitet vaknar till liv. Och i höst möter vi både 70-tals samplingar och 90-talet som kommer igen, fast på ett nytt sätt. Vi ser nyckelplagg som rocken i olika utföranden och den formbara kavajen med knyt, men också den långa maxiklänningen, gärna i highshine-material, eller stickat, för henne. För honom ser vi också 70-talet i det rent grafiska och i färgerna. Även konfektionen och känslan i materialvalet härstammar från 70-talet och 90-talet tar också för sig i ett mode för den urbana mannen, med tydliga street influencer.

- Det är härligt att göra en kollektion med mycket kontrast i färger och print, blanda det nya med en säker grund. Den perfekta samplingen, säger Daniel Ivarsson och ler.