Vi beklagar, men din version av webbläsare stöds ej på sajten. Därför kan vi inte garantera att all alla delar av sidan fungerar optimalt. För bästa upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare version eller byter till annan webbläsare.

Ladda ner Edge Ladda ner Chrome

Myrorna | MQ Marqet

MQ Marqet samarbetar med Myrorna. Du kan lämna in kläder och hemtextilier i alla våra butiker. Kläder som du kanske inte längre använder men som någon annan kommer att vilja använda. Är det trasigt eller slitet passar det bättre att lämnas till återvinningscentral. Dessutom kan du själv köpa second hand från Myrorna i våra utvalda butiker.


OM MYRORNA

Myrorna driver tydligt den konkreta cirkulära agendan framåt och hållbarhet är integrerat i allt de gör. Varje dag samlas in enorma mängder kläder, prylar, böcker, möbler och mycket annat. Det möjliggör för flera att konsumera mer hållbart samtidigt som man är med och bidrar till samhällsutveckling och cirkulär ekonomi långsiktigt.

Myrorna erbjuder också kvalitativ arbetspraktik för människor som står utanför arbetsmarknaden. Att ge människor en möjlighet att komma närmare egen försörjning är en vinst inte bara för individen, utan även för samhället.


UPGRADE BY MYRORNA - TYGKASSAR

I utvalda MQ Marqet-butiker landet över hittar du handgjorda och robusta tygkassar, tillverkade av gardiner och andra tyger som är svårsålda i sitt originalskick. Tygkassarna är en del av Myrornas sortiment Upgrade by Myrorna, där prylar, kläder och textilier görs om och får nytt liv. Alla kassar sys av Nedal Amis och hans team i en ateljé i Gävle. Resultatet av deras arbete är 100% hållbara tygkassar, sydda med precision och hantverkskunskap, gjorda för att användas om och om igen.

Klädinsamling, så här gör du :)

1. Fyll en påse med fina kläder och hemtextilier
2. Lämna påsen hos oss på MQ MARQET

Vi tar emot alla typer av kläder oavsett vart du köpt dem från början. Lägg det du tror kan säljas, helt och rent i en påse i normalstorlek, likt en matvarukasse eller shoppingpåse (vid större fraktioner måste butiken kontaktas och tillfrågas).


Vad händer med plaggen efter inlämning?

De textilier, plagg och accessoarer som lämnats in hos MQ Marqet sorteras av Myrorna. Det som bedöms hålla en sådan kvalitet att det går att sälja vidare i Sverige kommer ut i Myrornas butiker, och till utvalda MQ Marqet-butiker. Det som har för låg modegrad skickas på export, är det trasigt eller smutsigt sorteras det som sopor och transporteras till återvinningscentral.