Koftan passar till allt

Koftan passar perfekt till skinnkjolen, jeansen och de fina kostymbyxorna.

 

SHOPPA BYXOR /

SHOPPA KOFTOR /

En smickrande klänning

Omlottklänningen skapar en vacker, följsam silhuett. Satsa på en beige klänning och matcha med höga stövlar.

 

SHOPPA KLÄNNINGAR /

SHOPPA NYHETER /

Ser du mönstret?

Mönsterbilden på ett print är ofta resultatet av en lång kreativ process. I vår blus från Dobber ser man tydligt stadsmiljö i gröna toner, sträcka sig mot skyarna. 

 

SHOPPA BLUSAR /

 

Håkan Hallberg arbetar som designassistent och har tagit fram ett oerhört vackert och speciellt mönster till vårkollektionen, som vi bland annat ser på en fin blus i gröna toner, och en scarf.

Hej Håkan, var hittade du inspirationen
till mönstret?

Inspirationen har jag hämtat från stadskärnan, från myllret och det arkitektoniska som man kanske inte tänker på, men som man kanske ser varje dag. Vissa miljöer ger en förnimmelse av en plats man besökt någon gång.

Hur gick det till när du skapade detta mönster?

Först fotograferade jag stadsmiljöer, sedan delade jag upp bilderna i olika bitar för att få en passande mönsterbild. Tanken är att printet ska kännas fragmentariskt, som en minnesbild. När alla bitar väl var på plats, så ritar jag mönstret. Den gröna färgen stämde överens med kollektionen, så det fick bli den, när vi väl bestämt oss för färg så kunde vi skicka till vår leverantör för ett provtryck. När vi blir nöjda går trycket i produktion.

Hur tänker du kring hållbarhet?

Hållbarhetstänk finns med mig i hela processen. Därför spelar det roll vilken teknik man använder när man trycker på tyget, men också vad själva trycket föreställer, jag vill att trycket ska kännas relevant över tid och inte bara hålla för en säsong.