Vi beklagar, men din version av webbläsare stöds ej på sajten. Därför kan vi inte garantera att all alla delar av sidan fungerar optimalt. För bästa upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar till en nyare version eller byter till annan webbläsare.

Ladda ner Edge Ladda ner Chrome

Nyckelplaggen som bygger din smarta garderob

Du har säkert hört begreppet smart garderob i sammanhang rörande mode, men vad innebär det egentligen? Vi tog oss ett snack med en av våra personal shoppers, Eva Jonsson, för att reda ut vad en smart garderob är och hur du når dit.

I bild:

STOCKH LM KAREN LOOSE BLAZER

STOCKH LM KAREN WIDE TROUSERS

 

I en tid där vi vill tänka mer långsiktigt så lyser ledorden kvalitet och tidlös stil starkt inom mode. Att bygga en smart garderob handlar bland annat om att tänka igenom vilka plagg du faktiskt är i behov av, vilka som fungerar för flera tillfällen och vilka du alltid återkommer till att bära. Därför säger vi hejdå till slit och släng-plaggen och låter din smarta garderob ta plats.

– Utgå ifrån bra basplagg som kavajen, kostymbyxan, skjortan, kjolen och jeansen till att börja med som grund för din smarta garderob. Att hitta de tidlösa plaggen som går att matcha och använda på många olika sätt är viktigt, berättar Eva.

I bild:

STOCKH LM DESIRE STRAIGHT TROUSERS, STOCKH LM LIV SKIRT

Tänk bas, neutrala toner och kvalitet

När man tänker på tidlöst ingår också färger och mönster. Som den ständigt återkommande svarta kavajen, vita t-shirten eller randiga toppen i marinblått. Just i höst är bland annat rutmönstret tillbaka och även alla nyanser av brunt står i fokus.

– I vår höstkollektion går färgerna i neutrala toner som brunt, beige, blått och svart. Plaggen i kollektionen ska kunna bäras i alla stunder och vara aktuella länge i din garderob, berättar Eva.

I bild: STOCKH LM STUDIO REESE KNITTED DRESS

Viktigt att tänka på är också kvalitet på de plaggen du investerar i och att du tar hand om dina plagg på ett bra sätt. Det kan handla om att vädra plaggen, tvätta dem sällan och hänga upp istället för att vika in i garderoben. Men också olika hjälpmedel. Här kan du få tips på bra produkter inom klädvård.

– Att ha det här i åtanke är också bra för att bygga en mer långsiktig garderob. Addera därefter toppar, blusar, stickade tröjor och accessoarer för att sätta helhetslooken, menar Eva.

I bild: STOCKH LM STUDIO KEYLEE HALFZIP KNIT

Höstens trender

Kavajen är en garderobshjälte enligt Eva. Det kan vara både en klassisk svart eller en randig. Kostymbyxan är också ett säkert kort att satsa på. Under hösten ser vi också många nyckelplagg som oversize-skjortan, svarta polon, skinnbyxorna, västen, stickade set och kappan.

I bild: STOCKH LM CARRIE BLAZER

– Skinnbyxan återkommer år efter år. Perfekt med en mysig stickad tröja till eller med en skjorta med stickad väst över. Att matcha med en vit t-shirt och svart oversize kavaj passar också in i mångas stil, säger Eva.

I vår höstkollektion hittar du just stil, kvalitet och långsiktighet.

I bild: INWEAR KARLEENIW CULOTTE STOCKH LM RONJA BLOUSE

Hitta dina nyckelplagg genom experthjälp

Att ta hjälp kan ibland underlätta något oerhört, även när det kommer till att välja outfits. Våra personal shoppers, som exempelvis Eva, hjälper dig att hitta rätt. Vi utgår alltid ifrån dina behov och önskemål när vi plockar ihop plagg. Du får också värdefulla tips på hur du enkelt kan kombinera till olika outfits och dressa upp och ner så att plaggen kan användas över längre tid.

– Jag brinner verkligen för att kundmötet och att ge personlig service. Ibland ger jag oväntade förslag som kunden aldrig skulle tänkt på själv. Ofta säger de: ”Nej, den kan jag inte ha och absolut inte färgen!”. Då brukar jag säga att de ska prova den och känna efter. Faktum är att kunden ofta köper plagget därefter och blir så nöjd, berättar Eva.

Hos oss på MQ Marqet är personal shopper-tjänsten kostnadsfri när du bokar en timme. Är du intresserad av att träffa en av våra personal shoppers? Läs mer om hur tjänsten fungerar och boka här.