Med hösten kommer ny tid. Du kan bestämma vem du vill vara. Du får en ny chans att bli den bättre du. Med hösten kommer utvalt mode för varje tillfälle.

Med hösten kommer ny tid

Skapa en snygg, rak siluett genom att stoppa in kavajen från Hope i en vid kjol som faller tungt. Matcha med polo och klackar för en komplett look. 

 

SHOPPA HOPE /

Nya möjligheter, nya skratt

I höst gäller turkost, blått och rött. Jobba gärna lager på lager. Blusen och klänningen kommer från Visual Clothing Project.

 

SHOPPA VISUAL CLOTHING PROJECT /

Dina ord får större betydelse

Välj glitterleggings för en mer händelserik look. Och smokingkavajen från Second Female är supersnygg med en enkel t-shirt eller blus. Finns i butik och online vecka 41.

 

SHOPPA BLUSAR /

Picasso och Conie Vallese har inspirerat vårt höstmode

MQs designchef Daniel Ivarsson pratar lyriskt om konstvärlden som en oändlig källa till inspiration. Och kanske det inte är så konstigt att man hamnar i konstvärlden för att få inspiration. Konstvärlden har oftast inga begränsningar.

- Denna säsong fastnade vi för en skulptur av Conie Vallese, där verket visualiserade hur det är att vara människa idag. Och Picassos "Den blå perioden" satte igång tänket kring det abstrakta och tvåsidigheten, säger Daniel Ivarsson.

Mode är som en hiphop-låt med samplingar på något som redan är gjort, precis som det är att vara en människa av idag. Tänk "just redo-it" och en form av cirkulär kreativitet vaknar till liv. Och i höst möter vi både 70-tals samplingar och 90-talet som kommer igen, fast på ett nytt sätt. Vi ser nyckelplagg som rocken i olika utföranden och den formbara kavajen med knyt, men också den långa maxiklänningen, gärna i highshine-material, eller stickat, för henne. För honom ser vi också 70-talet i det rent grafiska och i färgerna. Även konfektionen och känslan i materialvalet härstammar från 70-talet och 90-talet tar också för sig i ett mode för den urbana mannen, med tydliga street influencer.

- Det är härligt att göra en kollektion med mycket kontrast i färger och print, blanda det nya med en säker grund. Den perfekta samplingen, säger Daniel Ivarsson och ler.